Uuden vuoden juhliin tein jälleen hyydykekakkua ja kokeilin ekaa kertaa tyrnimoussea, joka olikin oikein herkullista ja raikasta! Kakun päälle koristeeksi tein "tähtitaikasauvan" asianmukaisella vuosiluvulla varustettuna  Sauvan varren tein hopeaksi värjätystä spagetista, mutta viime metreillä spagettivarresta katkesi palanen ja varsi olikin upotettava kokonaan kakkuun.. Suunnitelman mukaan varren piti tietysti jäädä vähän näkyviin kakun yläpuolelle... No pääasia, että tähtikoriste näkyi ja pysyi pystyssä.

Tyrnimousse-hyydykekakku mango-passionkiilteellä

Pohja: 200g hienonnettuja kaurakeksejä ja 75g margariinisulaa. Yhdistä aineet ja painele seos vuoan pohjalle.

Täyte: tyrnimousse 1,5 kertaisena. Valmista mousse ohjeen mukaan ja kaada pohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään 3-4 tunniksi.

Kiille: 3 dl mango-passionmehua ja 3 liivatetta. Sulata kylmässä vedessä liotetut & puristetut liivatteet kiehuvaan nesteeseen (2 rkl) ja lisää ohuena nauhana sekoittaen mango-passionmehuun. Kaada hyytyneen tyrnimoussen päälle ja hyydytä jääkaapissa pari tuntia.

Teen hyydykekakun suoraan tarjoiluvadille: laitan irtopohjavuon pelkän reunaosan tarjoiluvadille ja vuoraan sen reunakalvolla. Painelen keksi-margariiniseoksen vuoan sisään tarjoiluvadin päälle. Lisään täytteen ja laitan hyytymään. Kaadan kiilteen täytteen päälle ja hyydytän. Lopuksi irrotan varovasti reunavuoan ja reunakalvon. Kakku on koristelun jälkeen valmis tarjottavaksi.

 

Maistuvaa vuotta 2012 kaikille toivottelee

Pilvis