Täytteet on mitoitettu yhteen kakkuväliin (kakun halk. 24cm).

 

Vadelma-tuorejuustomousse

1 prk vispikermaa (2 dl)

1 prk maustamatonta tuorejuustoa (200g)

200g vadelmia (pakaste)

0,75 dl sokeria

4-5 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Survo/soseuta sulatetut vadelmat. Lisää notkistettu tuorejuusto ja sokeri vadelmasurvokseen. Sulata puristetut liivatteet kiehuvaan nesteeseen (2 rkl) ja anna hetken jäähtyä. Lisää ohuena nauhana sekoittaen seokseen. Kääntele kermavaahto täytteen joukkoon.

Käyttämällä laktoositonta vispikermaa & tuorejuustoa mousse soveltuu myös laktoositonta ruokavaliota noudattaville. Moussen voi tietysti tehdä myös muista marjoista (esim. mansikka, mustikka) ja tarvittaessa muuttaa sokerin määrää. Tuorejuuston voi myös korvata vaikkapa ranskankermalla, rahkalla tai jogurtilla.

 

Vadelma-mascarponemousse

1 prk  vispikermaa (2 dl)

½ prk mascarponejuustoa (n. 100g)

1 rkl tomusokeria

0,5-0,75 dl sokeria (halutun makeuden mukaan)

200g vadelmia (pakaste)

3 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja notkista juusto. Valuta sulatetut ja soseutetut vadelmat ja lisää ne mascarponen kera kermavaahtoon. Sulata puristetut liivatteet kiehuvaan nesteeseen (2 rkl) ja anna hetken jäähtyä. Lisää ohuena nauhana sekoittaen seokseen.

 

Vadelma-tuorejuustomousse ilman liivatetta

1 prk vispikermaa (2 dl)

½ prk maustamatonta tuorejuustoa TAI rahkaa (100g)

200g vadelmia (pakaste)

0,5 dl vaniljakreemijauhetta

0,5 dl tomusokeria

(0,25 dl sokeria)

Vaahdota kerma. Lisää vaniljakreemijauhe ja sokerit kerman joukkoon vaahdotuksen alkuvaiheessa. Survo/soseuta sulatetut vadelmat, notkista tuorejuusto/rahka ja sekoita nämä keskenään. Kääntele kermavaahto seokseen.

 

Vadelmatäyte

1 prk  vispikermaa (2 dl)

1 prk creme fraichea (200g)

2 dl vadelmahilloa

2 tl vanilliinisokeria

0,5 dl sokeria

vadelmia

4 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää ranskankerma, vadelmahillo ja sokerit kermavaahtoon. Sulata puristetut liivatteet kiehuvaan nesteeseen (2 rkl) ja anna hetken jäähtyä. Lisää ohuena nauhana sekoittaen seokseen. Levitä täyte kakkupohjalle ja painele kokonaiset vadelmat täytteeseen. Voit myös vaihtoehtoisesti soseuttaa n. 1 dl vadelmia ja lisätä täyteseokseen.

 

Mansikkamousse valkosuklaarouheella

1 prk vispikermaa (2 dl)

1 prk creme fraichea (200g)

1 prk maustamatonta tuorejuustoa (200g)

1,5-2 dl sokeria (halutun makeuden mukaan)

2 tl vaniljasokeria

200g mansikoita (pakaste)

6 liivatetta

½ levyä (n. 50g) valkosuklaata

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita notkistettu tuorejuusto ja ranskankerma keskenään. Valuta sulatetut ja soseutetut mansikat ja lisää ne sokereiden kera seokseen. Sulata puristetut liivatteet kiehuvaan nesteeseen (2 rkl) ja anna hetken jäähtyä. Lisää ohuena nauhana sekoittaen seokseen. Kääntele kermavaahto seoksen joukkoon. Kaada täyte kakkupohjan päälle ja lisää pinnalle rouhittu valkosuklaa. Mousse toimii tietysti loistavasti myös ilman valkosuklaata;)

 

Mustikka-mascarponemousse

1 prk  vispikermaa (2 dl)

1 prk mascarponejuustoa (200g)

n. 200g mustikkahilloa

(sokeria maun mukaan)

4 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja notkista juusto. Lisää mustikkahillo mascarponen kera kermavaahtoon. Lisää vielä halutessasi sokeria. Sulata puristetut liivatteet kiehuvaan nesteeseen (2 rkl) ja anna hetken jäähtyä. Lisää ohuena nauhana sekoittaen seokseen. Vähemmän tuhdin moussen saat korvaamalla mascarponen tuorejuustolla;)

 

Puolukka-kinuskitäyte

1 prk  vispikermaa (2 dl)

1 prk maustamatonta tuorejuustoa (200g)

1 prk kinuskikastiketta (2 dl)

150g puolukoita (pakaste)

4 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita notkistettu tuorejuusto ja kinuskikastike keskenään. Survo sulatetut puolukat ja lisää seokseen. Sulata puristetut liivatteet kiehuvaan nesteeseen (2 rkl) ja anna hetken jäähtyä. Lisää ohuena nauhana sekoittaen seokseen. Kääntele kermavaahto täytteen joukkoon. 

 

Puolukka-vaniljatäyte

1 prk  vispikermaa (2 dl)

1 prk (vanilja)rahkaa (200g)

1,5 dl vaniljakreemiä

0,75 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

150g puolukoita (pakaste)

4 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Valmista vaniljakreemi: sekoita 1 dl vaniljakreemijauhetta ja 3 dl kylmää vettä keskenään ja vatkaa muutaman minuutin ajan kunnes seos sakenee. Sekoita rahka, sokerit ja vaniljakreemi keskenään. Survo sulatetut puolukat ja lisää seokseen. Sulata puristetut liivatteet kiehuvaan nesteeseen (2 rkl) ja anna hetken jäähtyä. Lisää ohuena nauhana sekoittaen seokseen. Kääntele kermavaahto täytteen joukkoon. 

 

Tyrnimousse

1 prk vispikermaa (2 dl)

1 prk maustamatonta tuorejuustoa (200g)                            

1,3 dl tyrnihilloa 

3 rkl tyrnilikööriä

3 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita notkistettu tuorejuusto tyrnihillon kanssa ja lisää tyrnilikööri. Sulata puristetut liivatteet kiehuvaan nesteeseen (2 rkl) ja anna hetken jäähtyä. Lisää ohuena nauhana sekoittaen seokseen. Kääntele kermavaahto täytteen joukkoon.

Mangomousse

1 prk vispikermaa (2 dl)

1 prk maustamatonta tuorejuustoa (200g)

3 dl mangopyreetä/-sosetta (esim. Bonne premium mangosose)

2 tl tomusokeria

sokeria maun mukaan

5 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita notkistettu tuorejuusto mangopyreen kanssa ja lisää sokeri. Sulata puristetut liivatteet kiehuvaan nesteeseen (2 rkl) ja anna hetken jäähtyä. Lisää ohuena nauhana sekoittaen seokseen. Kääntele kermavaahto täytteen joukkoon.