Naapurin suloinen 12v tyttö oli ollut meillä katselemassa, kun hääpäivämme kakku "Norsunluuhuntu" valmistui. Parin päivän päästä neito tuli varovaisesti kysymään olisiko mitenkään mahdollista saada tilata kakku yllätyslahjana hänen vanhempiensa hääpäiväksi. Miten ihana ajatus tytöltä, tottakai suostuin ilomielin! Kun vielä tytön isovanhemmat tulivat kakkulahjaan taustatukijoiksi, niin sitten alkoikin kakkutoiveiden listaus.

Tyttö halusi kermakakun päälle halivat linnut - joutsenet ehkä - sekä kukkia ja sydänkin saisi jossain olla.  Hempeyttä, valkoista & vaaleanpunaista oli myös toiveissa. Ja tällainen siitä sitten muotoutui.

Yhden yön tunteina kakun ulkoasua pohdiskelin ja heti alkoivat mielessäni valkeat joutsenet lipua sydämenmuotoisella taikalammella;)

Tietysti pärähti hurja helleaalto juuri silloin, kun joutsenten piti kuivatella pitkiä kaulojaan.. Toisen joutsenen pään ja kaulan sainkin tehdä uudelleen ja jännittää ehtisikö uusi kaula kuivua riittävästi h-hetkeen mennessä. Juhlapäivänä joutsenet halivat onneksi ehjin kauloin lammellaan:) Lammen ympäristöön olin tehnyt myös kiviä ja kasveja, mutta sitten lopulta kakun valmistuessa ne eivät vaan tuntuneet sopivan herkkään kokonaisuuteen. Taikalampea jäivät näin reunustamaan vain kreemiruusukkeet. Lammen vesi on voikreemiä sekä roosan väristä kimallegeeliä.

Kakkulahjaa täydensi kakun väreihin ja teemaan sopiva onnittelukortti, jonka hyvä ystäväni teki pyynnöstäni.

Hyvää keramiikkahääpäivää M & J !

"Joutsenlampi": Kolmen munan sienikakkupohja, jossa täytteinä vaalea kinuskimousse vadelmin & vadelmainen rahkakerma, kostutus vadelmamehulla. Kakun päällinen, joutsenet ja kukat marsipaanin & sokerimassan sekoitetta, sydänlampi voikreemiä ja roosaa kimallegeeliä. Pursotukset tähti-, kori- & sydänterälehtisellä kukkatyllalla. Kesäkuu 2011.