Tytär alkoi yllyttää pääsiäispyhinä aiemmin juttelemani pääsiäismunakakun tekoon, vaikka muutenkin pöydät notkuivat suklaista ja herkuista.. Tilauskakkukin oli työn alla, mutta ainahan sitä nyt vielä yhden kakun pyöräyttää.. Ensin ajattelin pysyä suht perinteisellä pääsiäismunakoristelun saralla, mutta sitten kevään ihanainen lämpö ja puutarhassa lehtiä ja kukkiaan työntelevät kevätkukkijat saivat mielen toisiin aatoksiin.

Niinpä pääsiäismunakakkuun tulikin keväinen tunnelma ja suloiset helmililjat. Yhden tyttösen mielestä kakku oli ilmiselvä "kivikakku", eikä mikään pääsiäismuna;) Kukat ja siivekkääthän tuossa niin somasti kiven päällä.. vaahtismassan kevyesti harmaanlila sävykin sopi kuulemma kiven väritykseen.

Helmililjoja olisi tehnyt mieli vielä vähän tuunata ja sävyttää, mutta lapsikatras oli jo odotellut koristelurupeaman päättymistä jonkun tovin.. siispä kelvatkoon noine hyvineen. Pitsiperhonen ja pikkuruinen leppis saivat tytöt tarinoimaan keväisen puutarhan tutkimusretkistään;)

"Pääsiäisen helmililjat": Neljän munan kääretorttupohjasta muotoiltu pääsiäismunakakku, jossa täytteenä lasten suosikki mansikkahillo & vaniljarahkakerma. Kostutus simalla. Kuorrute vaahtokarkkimassaa, koristeet sokerimassaa ja marsipaania. Perhosen pitsit ja tuntosarvet pikeeriä, vartalossa sokerihelmiä. Lisäksi suihkaus kevään kimallusta;) Huhtikuu 2011.