Aloitetaanpa kakkujen blogimatkailu A:sta. A niin kuin "Amaryllis", ihastuttava joulukukka. Tämä ritarinkukkakakku koristikin jouluista pöytäämme 2010. Joulun kakkumauiksi valittiin luumu ja Marianne-karkit . Mukavasti pirteyttä ja makeutta käsi kädessä. Hieman päällispursotukset ehtivät reissussa rähjääntyä, mutta eipä tuo makunautintoa häirinnyt.. Mamman mieleen oli erityisesti raikas luumutäyte, lapsikatras puolestaan vannoi makeamman mariannen nimiin.

Tämän amarylliksen esikuvana oli kukan kapealehtisempi vai voisiko sanoa liljamaisempi muoto. Oma suosikkini on valkoinen, mutta kakkuun valittiin roosa sävy. Kukan näpertelin ihan ilman mitään muottia marsipaanista. Kukka olikin ihan oikean ritarinkukan tapaan niin isokokoinen, että eipä siihen kakun päälle sitten paljon muuta pursotusten kaveriksi mahtunutkaan  

 "Amaryllis": Kolmen munan sienikakkupohja, kostutus vaniljamaidolla, täytteinä luumumarmeladirahka & Marianne-tuorejuusto. Päällinen sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta. Ritarinkukka marsipaania, heteet riisinuudelia, päissä sokerikuorrutedippi. Pursotuksissa tähti- ja koripunostyllat. Jouluaatto 2010.