Ihastuin kovasti Mansikkamäen Eben piparkakkutalomalliin ja halusin tehdä lapsille jouluksi samantyyppisen talon. Ensin lapset olivat vähän hämmentyneitä, kun mökistä ei sukeutunutkaan ns. perinteistä piparitaloa, mutta sitten alkoivat innostua valtavasti "jäätalosta" 

Mökin seinät on kuorrutettu pikeerillä ja "rapattu" sirosokerilla. Katolla kuumamarenki- ja tomusokerihuntu. Kuusi on kuorrutettu sokerimassalla, oksien lumi pikeeriä. Mökin osat kiinnitin paksulla pikeerillä. Mökkiin piti tulla ovikin, mutta poika söi sen..  Ihan vahingossa kylläkin.. poika kysyi nätisti lupaa ikkunajämäpalojen syömiseen. Annoin luvan huomaamatta, että joukossa oli myös ovi... Tyttären mielestä mökki näyttää vaan paremmalta ilman ovea, sopii kuulemma mökin tyyliin.

Mökin edustalle pääsivät käyskentelemään oma suosikkini bambi sekä vanhimman tyttären ehdottamana "jääfantti". Näistä eläinten, mökin ulkonäon ja lumimaiseman yhdistelmästä tulikin mielenkiintoinen pohdinta niin oman perheen kuin jouluvieraidenkin kesken siitä missäpäin maailmata moinen mökki eläimineen voisi sijaita  Useimpien mielestä mökki löytyisi jostain (Itä)-Aasian lumisilta ylängöiltä, mutta pari sijoitti kokonaisuuden Alpeille, koska "eikös itse sotapäällikkö Hannibal aikoinaan ratsastanut norsulla Alppien yli.." ja mökin ulkonäkö muistutti heidän mielestään alppimajaa. Enemmistön ajatusten mukaan piparityö sai sitten kuitenkin nimekseen "Itämailla" - sopii niin mukavasti myös joulun aikaan. 

Satumaista joulunaikaa kaikille blogissani piipahtaville! 

"Itämailla" piparkakkutalo: Pikeerillä kuorrutettu ja koristeltu piparitalo. Katolla kuumamarenki- ja tomusokerihuntu. Seinien "rappaus" sirosokeria. Kuusen kuorrute sokerimassaa, oksien lumi pikeeriä. Joulukuu 2011.