Raparperipiirakka
Pohja
2 munaa
1,25 dl sokeria
0,75 dl kuohukermaa
1 dl voisulaa tai margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
+ 0,5 l pieniä raparperipaloja
Pinnalle
1 muna
0,5 dl kuohukermaa
0,5 dl fariinisokeria / kidesokeria
0,5 dl kaurahiutaleita
Vatkaa hetki munia ja sokeria. Lisää kerma, jäähtynyt voisula sekä jauhoseos. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (halk. 24-26cm). Ripottele päälle raparperipalat.
Sekoita pinnalle tulevat aineet keskenään ja kaada raparperipalojen päälle. Fariinisokeri antaa pinnalle ruskean värin, mutta voit toki käyttää tavallista kidesokeriakin. Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 25 min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.