Sokerikreemi
100g suolatonta voita tai margariinia
n. 4 dl tomusokeria
2 rkl maitoa
1 Vaahdota huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
2 Siivilöi tomusokeri pienissä erissä voivaahtoon ja vatkaa seosta keskinopeudella.
3 Lisää maito ja mahdolliset makuaineet (esim. vanilja-aromi).
4 Vatkaa vielä kunnes kreemi on kuohkeaa.
Ohje riittää halkaisijaltaan 24-26cm kakun kuorruttamiseen. Valmis kreemi säilyy 2 viikkoa kannellisessa ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa. Jäykempään kreemiin / pursotukseen olen käyttänyt 50g kookosrasvaa & 50g suolatonta voita/margariinia. Kreemiä voi myös halutessaan värjätä esim. elintarvike-/pastaväreillä. Kreemiä voi maustaa eri aromeilla, katso esimerkkejä alta.
Vaniljakreemi: lisää 1 tl vanilja-aromia.
Kaakaokreemi: lisää 2 rkl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta tai käytä tavallisen tomusokerin sijaan kaakaotomusokeria.
Mansikkakreemi: käytä mansikan makuista tomusokeria kreemin maustamiseen (ja värjäämiseen).